Zaman zaman kulağımız çeşitli nedenlerden dolayı çınlar. Ancak bu rahatsızlığı yaşayan hastalar genelde uzun süren çınlamadan yakınırlar. Kimi zaman tanısı konamasa da kulak çınlaması genellikle psikolojik faktörlerden kaynaklanır.

Genellikle çınlamadır geçer diyerek aldırış edilmese de zaman zaman bu küçük rahatsızlık ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Bu sebeple kulak çınlamasının süreklilik arz ettiği ve rahatsız edici boyutlara ulaştığı durumlarda mutlaka KBB doktoruna görünülmesi gerekir. Netice de doktor hastaya işitme testleri yapacak ardından çınlamanın bir hastalıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığı tespit etmeye çalışacaktır.Bu testler sonucunda iç kulak hasarına bağlı olarak çınlama gelişebilir.

Kulak Çınlamasına Karşı Önlemler

Kulak Çınlaması Nedir?

Kulak Çınlaması Nedir?

Kulak çınlamanız varsa eğer alkollü içecekler ve kahve gibi kafein içeren gıdalar kullanmaktan uzak durmaya, sigara tüketimini azaltmaya, stresten ve yorgunluktan uzak durmaya özen göstermelisiniz. Düzenli olarak egzersiz yapmak da kulak çınlamasına dolaylı yolda fayda sağlar.Yüksek miktardaki sesli ortamlardan kaçınmaya çalışmalısınız. Düzenli olarak kullandığınız ilaçlar varsa bunların yan etkilerinden emin olmaya çalışın çünkü ilaçlar zaman zaman  kulak çınlama sorununa sebebiyet verebilir.

Yoruma Kapalı.