Bebek bakımında en önemli noktalardan bir tanesi, bebeklerin dengeli ve doğru bir şekilde beslenmesidir. Bebek beslenmesi, ilk aylarda büyük bir önem kazanır.
İlk aylarında yeni doğan bebekler, anne sütü ile beslenirler. Anne sütünün sayılmayacak kadar çok faydaları vardır. Anne sütünün temel yapısı, karbonhidrat laktozudur. Bunun yanı sıra birçok vitamin türü de anne sütünde bulunur. Ayrıca anne sütünde; demir, bakır, çinko, fosfor sülfat ve sitrat bulunur.
Bebeklerin ilk aylarında temel besinleri anne sütüdür.
Bebeklerin Katı Besinlere Geçişi
Yeni doğan bebekler altı ay kadar bir süre anne sütünden başka hiçbir besine ihtiyaç duymazlar. Altı aydan sonra, katı gıdalara geçiş yapılabilir. Katı gıdalardan kasıt, bebeğin hazmedebileceği türden besinlerdir. O yaşlarda bebeklerin diş yapıları henüz tam olarak gelişmemiştir. Bu yüzden bebeklere katı gıdalar, öğütülmüş ve genellikle lapa haline getirilmiş olarak verilir.
Bu yaşlarda ister sebze meyve, isterse karbonhidrat ve grubu besinler olsun, öğütülerek ve mama dediğimiz, lapa şeklinde bir karışım halinde bebeklere katı gıda olarak verilir.